350 milyon lirayı duyan Batman’a akın etti

Sason Çilek Üretimi Batman’da Yükselişte!

Batman’ın Sason ilçesinde 2007 yılında, 4 aile tarafından 15’er dekarlık alanda başlayan çilek üretimi, devlet desteğiyle büyük bir başarıya dönüştü. Bu destekler sayesinde çilek üretimi hızla artarak 2025 yılında bin 500 dekarlık alana ve 400 aileye ulaştı.

Sason çileği, 2018 yılında Coğrafi İşaret alarak tescillendi ve bölge halkının önemli bir geçim kaynağı haline geldi.

Batman’ın Çilek Cenneti: Sason Çileği

Batman Valisi Ekrem Canalp, Sason çileğinin ekonomiye yıllık 350 milyon lira net katkı sağladığını belirterek, bölgenin önemli bir geçim kaynağı haline geldiğini vurguladı. Canalp, “400 ailemiz sadece çilek üretimiyle geçimlerini sağlıyor. Bu başarı, bölgede işsizliğin azalmasına da katkı sağlıyor” dedi.

Vali Canalp, Sason çileğinin kentte yarattığı değişimi ve gelecek planlarını açıkladı. Oymataş Gıda İhtisas OSB’nin tamamlanmasıyla çilek ürünlerinin uluslararası pazarlara da sunulacağını belirten Canalp, “Yakında 5 bin 700 ton çilek üretebileceğiz ve bu ürünleri farklı şekillerde tüketicilere sunacağız” diye konuştu.

Sason Çileği: Lezzet ve Bereketin İzi

Sason çileği, bölgede ve komşu illerde yoğun bir şekilde tüketiliyor ve ulusal pazarda da talep görüyor. Bu durum, bölgedeki köylerin ana geçim kaynağı haline gelmesini sağlıyor.

Çiftçilerden Emrullah Işık, ailesinin tütün üretimiyle uğraştığını ancak devlet desteğiyle çilek üretimine geçtiklerini belirterek, “İlçemizde yaklaşık 400 çiftçi, çilek tarımıyla geçimini sağlıyor. Ürettiklerimizle hem ülkemize hem de ilçemize ekonomik katkı sağlıyoruz. Devletin destekleriyle daha fazla üretim yapacağımıza inanıyoruz” dedi.

Sason çileği, Batman ve Türkiye ekonomisine büyük bir güç kazandırıyor. Lezzeti ve bereketiyle ön plana çıkan bu ürün, çiftçilere istikrarlı bir gelir kaynağı sunmaya devam ediyor.

Related Posts

Trump kesintileri içeren tasarıyı imzaladı

Beyaz Saray’da gerçekleşen 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarında konuşan Trump, Kongre’den geçen düzenlemeye ilişkin, “Bu tasarı, ülke tarihindeki en büyük yasal düzenlemelerden biri. İmzayla birlikte şimdiye kadarki en büyük zaferimizi …

Altında dengeler değişiyor: İşte piyasanın beklediği yıl sonu hedefi!

Altın fiyatlarında sert hareketler yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda 4 bin 200 TL seviyesine gerileyen gram altın fiyatı yeniden yönünü yukarı çevirdi. Öte yandan temmuz ayında ABD Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın kritik faiz kararları olacak. Peki faiz kararları sonrası altında sert yükseliş olur mu? Ekonomist Belgin Maviş, gram altın için yıl sonu hedefini milliyet.com.tr’ye açıkladı. İşte detaylar…

Sigaraya 5 TL zam geldi: En düşük ve en pahalı sigara ne kadar?

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından sigaraya 5 TL zam yapıldığını açıkladı. Dündar, paylaşımında JTI sigara grubuna ilk zammın yapıldığını duyurdu.

Son dakika: Memur ve emekliler merakla bekliyordu: Enflasyon rakamları açıklandı

TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık enflasyon yüzde 1.37 olarak açıklanırken yıllık enflasyon yüzde 35.05 oldu.

Veriler yayımlandı: Kira artış oranı belli oldu!

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla kira artış oranı belli oldu, konut piyasasında hareketlilik başladı. Yaz sezonuyla birlikte kiralık konut talebi yükselirken, fiyatlarda dalgalanma bekleniyor. Uzmanlar gelişmeleri yakından izliyor.

Gram altın ne kadar oldu?

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Altın geçen haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …