Kronik ağrılardan kurtulmanın yolu: Kişiye özel nöral terapi

İstanbul’da Fibromiyalji Hastalarına Umutsuzluğu Geride Bırakan Tedavi

İstanbul’da yaşayan 52 yaşındaki Melek Genç, yaklaşık 10 yıl önce fibromiyalji tanısı aldı ve bu süreç boyunca çeşitli şikayetlerle mücadele etti. Yorgunluk, kas ve eklem ağrıları zamanla migren ataklarına dönüştü. Hayatı giderek etkilenen Genç, en son vestibüler migren tanısı kondu. Farklı tedaviler denemesine rağmen sonuç alamayan Genç, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Sena Tolu ile tanıştı. Uygulanan bütüncül tedavi ile bir yıldır hiçbir atak yaşamayan Genç, artık ağrısız bir şekilde günlerine başlayabiliyor.

“AĞRI HAYATLARIN MERKEZİNE OTURUYOR”

Fibromiyaljinin çağımızın en yaygın kronik hastalıklarından biri olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Tolu, hastalığın beynin ağrı duyusunu algılamasında oluşan anormalliklerle ortaya çıktığını belirtiyor. Yaygın kas ve eklem ağrıları, aşırı yorgunluk, uyku sorunları, baş ağrısı gibi belirtilerle seyreden fibromiyalji, hastaların yaşam kalitesini büyük ölçüde etkiliyor.

“KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ ŞART”

Doç. Dr. Tolu, nöral terapi uygulamasıyla hastaların hızlı bir şekilde olumlu sonuçlar aldıklarını ifade ediyor. Belirtilerde görülen azalma, seanslar ilerledikçe daha da belirgin hale geliyor. Tedavinin kişiye özel planlanmasının önemine değinen Tolu, doğru yaklaşımla fibromiyalji hastalarının hayatlarında olumlu değişikliklerin mümkün olduğunu vurguluyor.

“BU HASTALIK ÇARESİZ DEĞİL”

Doç. Dr. Sena Tolu, fibromiyaljinin umutsuzlukla değil, doğru tedavi yöntemleriyle ele alınması gerektiğini belirtiyor. Hasta hikayesi ve fizik muayene gibi detaylı incelemelerin tedavi planlamasında kritik bir rol oynadığını söyleyen Tolu, Nöral terapi gibi alternatif yöntemlerin doğru uygulanmasıyla olumlu sonuçlar alındığını belirtiyor.

“YILLARCA ATAKLARLA YAŞADI, HAYATTAN KOPTU”

Migren ve vertigo ataklarının hayatını durma noktasına getirdiğini anlatan Melek Genç, fibromiyalji tanısı aldıktan sonra başlayan süreçte birçok farklı tedavi denediğini ancak sonuç alamadığını ifade ediyor. Ancak nöral terapi ile ataklarında belirgin azalma gözlemlediğini ve artık hayatını daha rahat sürdürebildiğini belirtiyor.

“BU SENE HİÇ ATAK YAŞAMADIM”

Melek Genç, Sena Hanım’la tanıştıktan sonra ataklarının azaldığını ve bu yıl hiçbir migren veya vertigo atak yaşamadığını söylüyor. Artık günlük hayatını daha rahat sürdürebilen Genç, geçmişte ertelediği yurt dışı planlarını gerçekleştirebilecek duruma geldiğini belirtiyor.

Related Posts

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Yaz aylarında hayvanlar için ‘kene’ tehlikesi

Antalya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı hayvan sahiplerini uyardı.

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Baş dönmesi artık kâbusunuz olmasın: İşte uzmanların önerdiği teknik

Odyoloji Uzmanı Dr. Nedim Uğur Kaya, Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo (BPPV) tedavisinde egzersiz temelli manevraların çoğu zaman cerrahiye gerek kalmadan etkili sonuçlar sağladığını belirtti. Vertigo belirtileri yaşıyorsanız erken tanı ile yaşam kalitenizi koruyabilirsiniz.

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.