Sağlıkçılardan Hazine ve Maliye Bakanlığı Önünde Atama Beklentisi

Sağlıkçılar, Hazine ve Maliye Bakanlığı Önünde Atama Bekliyor

Atama bekleyen sağlıkçılar, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Kamu Birliği Konfederasyonu, Genç Sağlık Sendikası ve Sağlıkçı Birliği tarafından yapılan basın açıklamasında, bir buçuk yılı aşkın süredir Sağlık Bakanlığı tarafından herhangi bir sağlık personeli ataması yapılmadığı vurgulandı.

Genç Sağlık Sendikası Sözcüsü Ahmet Esmertaş, atama bekleyen binlerce genç sağlıkçının umutsuz bir bekleyiş içinde olduğunu ifade ederek, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığı’na 37 bin personel için kadro onayı verdiğini ancak bu sayının yetersiz olduğunu belirtti. Esmertaş, atamanın sağlık personeline odaklanması gerektiğini ve tasarruf politikaları nedeniyle alımın iki parçaya bölünmesinin ciddi riskler taşıdığını dile getirdi.

Esmertaş, atamanın tek seferde ve yalnızca sağlık personeline yönelik yapılması gerektiğini vurgulayarak, bölünmüş alım sürecinin personel yetersizliğini derinleştireceğini ve yeni tesislerin işlevsiz kalmasına neden olacağını belirtti. Sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği için net çözümler öneren Esmertaş, Sağlık Bakanlığı’na yıl sonunda açılması planlanan tesisler için ek kadro ve bütçe tahsis edilmesi gerektiğini söyledi. – ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Diyabet alarmı: Çocuklarda vaka sayısı artışta

Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki her 100 bin çocuktan yaklaşık 10-20’sinde Tip 1 diyabet görülüyor. Hastalığın görülme yaşı giderek düştüğünü, okul öncesi dönemde, hatta 1 yaşından küçük bebeklerde bile tanı konulabildiğini belirten Uzm. Dr. Jalilova, “Bu durum, ebeveynlerin ve sağlık çalışanlarının çocuklarda diyabet belirtilerini erken fark etmesinin önemini artırmaktadır” dedi.

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Yaz aylarında hayvanlar için ‘kene’ tehlikesi

Antalya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı hayvan sahiplerini uyardı.

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Baş dönmesi artık kâbusunuz olmasın: İşte uzmanların önerdiği teknik

Odyoloji Uzmanı Dr. Nedim Uğur Kaya, Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo (BPPV) tedavisinde egzersiz temelli manevraların çoğu zaman cerrahiye gerek kalmadan etkili sonuçlar sağladığını belirtti. Vertigo belirtileri yaşıyorsanız erken tanı ile yaşam kalitenizi koruyabilirsiniz.