Günlük adım sayısını artırmak, zararlı etkileri azaltabilir

Günlük Adım Sayısını Artırmak Zararlı Etkileri Azaltabilir!

Bir araştırmaya göre, her gün ortalama 11 saatten fazla hareketsiz kalan kişiler, ‘yüksek hareketsizlik süresi’ kategorisine girerken, daha az hareketsiz kalanlar ‘düşük hareketsizlik süresi’ olarak adlandırıldı. Çalışmaya, ilk iki yıl boyunca kötü sağlığa sahip olabilecek katılımcılar dahil edilmediğinden, bulguların sadece genel olarak ilk iki yıl boyunca sağlıklı olan kişiler için geçerli olduğu belirtildi.

Çalışmanın sonuçlarına göre, uzmanlar aşırı hareketsiz yaşam tarzını dengelemek için günde 9 bin ila 10 bin adım atmaya başlamanın ideal olduğunu vurguladı. Ayrıca, günde yaklaşık 4 bin ila 4 bin 500 adım atılması durumunda sağlık faydalarının ortaya çıkmaya başladığı ortaya çıktı. Araştırma, atılan adımların kardiyovasküler hastalık riskini %21 ve erken ölüm riskini ise %39 oranında azalttığını gösterdi.

Çalışmanın lider yazarı Matthew Ahmadi, araştırmayla ilgili olarak, “Bu, uzun süre hareketsiz kalan kişiler için bir ‘kıl payı kurtuluş yolu’ değil. Ancak, her türlü hareketin önemli olduğunu ve insanların günlük adım sayılarını artırarak kaçınılmaz hareketsizlik zamanının sağlık üzerindeki negatif etkilerini telafi edebileceği önemli bir halk sağlığı mesajı veriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Eski Mısır’da tarihi keşif: 4500 yıllık DNA tamamen çözüldü

Bilim insanları, Eski Mısır’da yaşamış bir bireyin ilk kez tam genom dizilimini gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 yıl önce, 1985 yılında kısmi DNA çıkarımından sonra bu, genetik araştırmalarda devrim niteliğinde bir gelişme olarak kabul ediliyor. Araştırmanın ayrıntıları, 2 Temmuz’da prestijli bilim dergisi Nature’da yayımlandı.

Ünlü markaların kulaklıklarında güvenlik açığı tespit edildi: Milyonlarca kullanıcı risk altında!

Bluetooth bağlantılı kulaklıkların bazı modellerinde ciddi güvenlik açıkları tespit edildi. Uzmanlar, kullanıcıların yazılım güncellemelerini takip etmeleri ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Mobil uygulamayla kıyafetleri sanal olarak üzerinizde deneyin

Teknoloji devi Google, yapay zekâ destekli yeni bir mobil uygulama geliştirdi: Doppl. Şimdilik yalnızca ABD’de ve iOS ile Android cihazlarda kullanılabilen bu deneysel uygulama, kullanıcıların farklı kıyafetleri sanal olarak kendi görselleri üzerinde denemelerini sağlıyor.

Microsoft, Xbox tarafında toplu işten çıkarmalara hazırlanıyor

Microsoft’un yeniden yapılanma süreci, özellikle Xbox ekibini sert bir şekilde vuracak gibi görünüyor. İşten çıkarmaların çoğunun Avrupa bölgesinde olacağı tahmin ediliyor.

Giysiler teknolojiyle buluşuyor! Teknolojinin yeni kumaşı

Günlük kıyafetlerin hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek hem çevre dostu bir çözüm sunması hem de teknolojik cihazları şarj edebilmesi, bu alanı geleceğin en umut verici inovasyonlarından biri haline getirdi. Bilimsel araştırmalar ve …