İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Kırşehir’de partisinin genişletilmiş il divan toplantısına katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Dervişoğlu, Türk Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterdi.
Dervişoğlu, “Milletin kursağındakine bile göz koyan bir iktidarın, o millete aş, iş ve ekmek imkanı üreten iş insanlarımıza atar-gider yapmaya hakkı yoktur. TÜSİAD’ın uzun zamandır aldığı tutum ve pozisyona, sessizliğine dair söz hakkım saklıdır. Ancak ne demiş de soruşturma açıyorsunuz? Ülke olarak moralimiz bozuk demiş. Değil mi? Bolu’da 78 canımızı verdiğimiz sorumsuzluktan bahsetmiş. Yalan mı? Uyduruk gerekçelerle açılan soruşturmalarla, insanları hukukun tüm kurallarını ihlal ederek cezaevlerine atılıyor demiş. Öyle yapmıyorlar mı? Soma’daki, İliç’teki madende, depremdeki enkazda canlarımız; sorumsuzlukların, denetimsizliklerin kurbanı oldu demiş. Bu gerçeğe kim itiraz edebilir?” dedi.
“Açık seçik hatırlatayım; gerçekten en çok da yalancılar korkar” diyen Dervişoğlu, “Birçok gelişmeye sessiz kalmış olsa da TÜSİAD yöneticileri bugün hakikati dillendirdiler. Ne oldu? Tak hemen soruşturma. Peki gerekçe ne? ‘Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’. Yahu zaten açtığınız soruşturmalar ve verdiğiniz kararlar adil değil ki. Hangi adil yargılamayı etkileme suçundan bahsediyorsunuz? Bir diğer gerekçe ne? ‘Gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yayma’. Sözlerin hiçbir yerinde gerçeği aykırı bilgi görmedim. Evet, moralimiz bozuk. Evet, çöken bir sistemin arazlarına canlar veriyoruz. Evet, ağzını açanı cezaevine yollayan muktedirler, demokrasimize de adalet sistemimize de zarar veriyor. Bunları söylemek şayet suçu beraberinde getiriyorsa o suçu Türk milleti adına ben de işliyorum” ifadelerini kullandı.
Sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlere seslenen Müsavat Dervişoğlu, “TÜSİAD YİK Başkanı’na reva görülen muameleye bakarak bu ülkenin cesaretini ortaya koyması lazım. Diğer sivil toplum kuruluşlarına, hür bilim müesseselerine, üniversitelere, üniversite hocalarına sesleniyorum: Bunlara karşı sükutu artık terk etsinler, TÜSİAD nasıl konuştuysa artık sendikalar da üniversiteler de aydınlar da konuşsun istiyorum. Söz veriyorum, sonuna kadar yanlarında ve arkalarında olacağım. Nedir bu sessizlik, nedir bu sükut? Merhametsiz bir yönetimin, ceberut bir iktidarın insanlarını baskılamalarına bu kadar nasıl rıza gösterebiliyorsunuz? Neden susuyorsunuz, kimden korkuyorsunuz?” diye konuştu.
İYİ Parti lideri Dervişoğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle.
KENDİLERİNDEN SONRAKİ DÖNEME BÜYÜK BİR ENKAZ BIRAKTILAR: Bu sistem, memlekette ne demokrasi ne hukuk ne sosyal adalet ne de bu ülkenin geleceğinin kurtarılmasına yönelik bir umut bıraktı. Bu ülkenin yöneticileri kendilerinden sonraki döneme büyük bir enkaz bırakmıştır. O enkazı kaldırmak da bizlerin vazifesi olmalıdır. İYİ Parti işte budur, bunun için kurulmuştur ve İYİ Parti bu yolculuğunu kendisine inananlarla sürdürecektir.
HİÇ KİMSE BİZİ SUSKUNLUĞA İTEMEZ: Milletin bekası söz konusu olduğu yerde hiç kimse bizi suskunluğa itemez. Abdullah Öcalan gibi bir caniden bir barış güvercini türetmeye çalışıyorlar. Herkes durdu, herkes baktı; “Acaba ne dersek ne etkilenir? Biz bununla ilgili yanlış bir şey söylersek acaba bize ileride ne derler? Tarih bizi nasıl yazar” endişesine kapıldılar. Hiç kimse ağzını açıp bir şey diyemedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Abdullah Öcalan bu Meclis’e cesetlerimizi çiğnemeden giremez” diyen bir tek İYİ Parti ve İYİ Partililer vardı.
ERDOĞAN BİR DAHA ADAY OLAMAZ: Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre bir daha Cumhurbaşkanı adayı olamaz. Çünkü Anayasamız, bir Cumhurbaşkanı ancak iki kez seçilir diyor. Tayyip Erdoğan Beyefendi de üçüncü kez seçilmiş, dördüncü kez seçilmesinin önünü açabilecek anayasal düzenlemelerin peşinde koşuyor. Evet siyaset bir arenadır. Ama hiçbirimiz gladyatör değiliz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası’na sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Anayasa şayet iki defa seçilir diyor ise ve üçüncü defa da seçilmişse bu siyasetin ayıbıdır. Bu siyaset yeni bir ayıp işlemekten azami ölçüde uzak durmalıdır.
SAHİBİ OLMADIĞIMIZ MASANIN SANDALYESİ OLMAYACAĞIZ: Cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesi, cumhurbaşkanlığı seçimi meselesine galebe çalıyor. Türkiye’de maalesef bunu tartışmaya başladı. Hep onu düşünüyoruz, “Orada kim olacak, burada ne olacak, bu sistem kime göre tanzim edilecek?” İşi buna göre düzenlemeye çalışıyorlar. Buradan onlara da sesleniyorum: Hiç kimseye karşı şahsen ve dava arkadaşlarımla birlikte bir önyargımız yoktur ama hiç kimsenin bir diğerini hafife alma şansı da yoktur. Böyle bir şeye asla izin vermeyeceğimi buradan ilan ediyorum. Sahibi olmadığımız masanın sandalyesi olmayacağımızı da ifade ediyorum.
BU HAM BİR HAYAL: 23 seneden beri iş başında bulunan bir iktidar var, 23 seneden beri de bu iş başında bulunan iktidarı seçim sandığında yenemeyen bir muhalefet var. Biz bu iktidardan elbette ki şikayet ediyoruz. Yine beni yanlış anlamasınlar; “muhalefete muhalefet ediyor” hiç demesinler. Ama bu muhalefet, bu zamana kadar yaptıklarından doğru sonuç çıkmadığına göre evvela danışmak mecburiyetinde olduğunu unutmamalıdır. Yani “Ben bunu böyle yaparım, millet de benim peşime takılmazlarsa, siyasi partiler benim kararıma uymazlarsa millet onlara oyun bozan muamelesi yapmak suretiyle ceza verir” diye düşünenler var. Bu ham bir hayaldir.
SEÇİME NE OLACAK, BUGÜNDEN KESTİREBİLMEK MÜMKÜN DEĞİL: Seçim zamanına kadar ne olacaktır onu bugünden kestirebilmek mümkün değildir. Onun için boş hayallerin, ham hayallerin peşinden koşmaya hiç gerek yoktur. Bu millet kendi içinden nasıl Mustafa Kemaller çıkardıysa onu bu ceberut sistemden kurtaracak ne büyük memleket evlatları çıkarır. Hiç kimse hayal kurmasın. Biz varız ve biz buradayız.
MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR DİYE SORANLARA VERECEK CEVABINIZ VAR: Süleyman Demirel’in samimiyetini özlemiyor musunuz? Bülent Ecevit’in nezaketini özlemiyor musunuz? Necmettin Erbakan’ın inancına bağlılığını özlemiyor musunuz? Turgut Özal’ın sempatisini, “Turgut amca” vasfını ve çalışkanlığını özlemiyor musunuz? Ülküsüne kurban olan Muhsin Yazıcıoğlu’nu özlemiyor musunuz? Büyük bir mücadele cehdi ve azmiyle Türk siyasetinde Türk milliyetçilerini söz sahibi yapmak için yollara düşen Alparslan Türkeş’in mücadele cehdini ve azmini özlemiyor muzunuz? İşte Müsavat Dervişoğlu kimdir diye soranlara verecek cevabınız var. Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş neyse Müsavat Dervişoğlu’nun olmak istediği şey o büyük insanların toplamıdır diyebilirsiniz.
(BÜLTEN)
More Stories
Mersin’de Kamyonun Kapağı Açıldı, Üç Çocuğa Çarptı
Evin Cezaevi’nde İnsan Hakları İhlalleri
Arnavutköy’de Karla Mücadele