Dikkat: Bu Altcoin Airdrop’ta Güncelleme Yaptı, Kaybedebilirsiniz!

Ethena Labs, ENA token için tokenomik modelini yeniden yapılandırdığını duyurdu. Ayrıca, alıcıları arasında uzun vadeli tutmayı teşvik etmek için zorunlu hak ediş koşulları uyguladığını açıkladı. Bu değişiklik, özellikle Shard Campaign gibi girişimlerden ENA alan tüm kullanıcıları etkileyecek. Böylece altcoin projesi, belirlenen üç yöntemden birini kullanarak tokenlerinin en az %50’sini kilitlemeye zorluyor.

Ethena’nın tokenomics ve airdrop güncellemesi

Ethena Labs, yerel tokenı ENA’nın tokenomics’inde büyük bir güncelleme yaptı. Shard Campaign gibi airdroplar aracılığıyla ENA alan kullanıcılar, bu güncellemenin bir parçası olarak talep edilebilir tokenlarının en az %50’sini kilitlemek zorunda kalacak. Kullanıcılar Ethena kilitleme, Pendle’da PT-ENA veya Symbiotic Restaking yoluyla kilitleyebilirler. Buna uyulmaması, yatırılmamış ENA’nın uyumlu kullanıcılara yeniden dağıtılmasıyla sonuçlanacak. Bu bağlamda Ethena Labs ekibi, tokenomik değişikliğine ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Açık olmak gerekirse güncel tokenomiklerin amacı, ENA holderlarının paralı sermayeden uzun vadeli uyumlu kullanıcılara yeniden hizalanmasını teşvik etmek.

Ethena Labs, kaybedilen ENA’nın vakıf, ekip veya yatırımcılar tarafından tutulmayacağını belirtti. Bunlar, yalnızca yeni kurallara uyan kullanıcılara dağıtılacak. En son gerekliliklere ilişkin talimatlar, kullanıcıların haftalık ENA airdorplarını talep ettikleri 23 Haziran’da verilecek.

Staking hamlesi dikkatleri çekiyor

Ethena ayrıca ENA için stake etme özellikleri sunmaya başlıyor. Böylece, ekosistem içindeki faydasını artırıyor. Bu stake etme seçenekleri, Ethena’nın yaklaşmakta olan Ethena Chain de dahil olmak üzere ENA’yı finansal altyapısına entegre etmeye yönelik daha geniş stratejisinin bir parçası. Yeniden düzenlenen ENA, LayerZero’nun DVN ağı aracılığıyla doğrulanan cross-chain transferler için güvenlik sağlayacak. Ayrıca, ENA ve sUSDe, Symbiotic’in bir sonraki döneminde yatırılabilecek ilk varlıklar olacak. Buna ek olarak ilk likit staking tokenleri (LST) kapakları zaten doldurulmuş olacak.

Yeni yol haritası, finansal bir altyapı oluşturma taahhüdünü de vurguluyor. Ethena Chain, gas token olarak USDe üzerine inşa edilen finansal uygulamalara ve altyapıya ev sahipliği yapacak. Ekip, “Restaked ENA bu protokollerde güvenlik sağlayacak. Ayrıca, karşılığında kendi takdirlerine bağlı olarak gelecekteki potansiyel airdroplar için uygun olabilir” diye ekledi.

Ethena’nın Son Yol Haritası. Kaynak: Ethena Labs

Altcoin topluluğundan tepkiler geliyor!

Ancak bu güncelleme kripto topluluğu içinde tartışmalara yol açtı. Bazı üyeler Ethena’nın son güncellemesiyle ilgili hayal kırıklıklarını dile getirdi. Yeni hak ediş ve kilitleme gereksinimleriyle ilgili endişelerini belirttiler. Bu bağlamda bir kullanıcı şu eleştiriyi yaptı:

Airdrop’umuzu erteledikten sonra, kazanılmış airdrop’umuza bir vesting ekliyorlar. […] Tokenlarını pompalamak için zaten tanımlanmış terimleri değiştirmek şaibeli, ancak ENA’nın bir ‘yönetişim tokeni’ olduğunu unutmayın. Yazıklar olsun sana Ethena Labs.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, başlangıcından bu yana Ethena’nın etrafında tartışmalar sürüyor. Bazı sektör uzmanları USDe’nin sürdürülebilirliği konusundaki endişelerini dile getirdi. USDe’nin potansiyel olarak TerraUSD’ye (UST) benzer bir çöküşle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çektiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx