EÜ Sağlık Araştırmalarında Öncü Olacak

Ege Üniversitesi Sağlık Harcamalarını Azaltacak AR-GE Çalışmalarına Odaklanıyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sağlık harcamalarını azaltacak AR-GE çalışmalarına yoğunlaştıklarını ve “sağlık temalı araştırma üniversitesi” konseptini hayata geçirdiklerini belirtti.

27 Mayıs 1955’te kurulan EÜ, bünyesindeki 19 fakülte, 39 uygulama ve araştırma merkezi, 10 enstitü, 11 meslek yüksekokulu, rektörlüğe bağlı 6 bölüm ile köklü eğitim kuruluşları arasında yer alıyor.

Bornova’da geniş bir kampüse sahip üniversitede 55 bin öğrenci eğitim alırken, 2 bin 994 akademik personel görev yapıyor.

AR-GE yatırımları ile tam akredite ve önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi, 2025’ten itibaren sağlık temalı bilimsel çalışmalarla da öne çıkmayı amaçlıyor.

Üniversite hastaneleri arasında 2 bin yatak kapasitesiyle en yüksek olan EÜ’de, tıp eğitiminin yanında TÜBİTAK destekli çalışmalar, kanser, aşı, medikal cihazlar, nadir ve genetik hastalıklar gibi çok çeşitli alanlarda araştırmalar yapılıyor.

Eczacılık, diş hekimliği, sağlık bilimleri, gıda mühendisliği ve ziraat fakültesi de üniversitenin sağlık temasını destekleyecek bilimsel çalışmalara odaklanmış durumda.

Ege Üniversitesi, sağlığa yönelik bilimsel çalışmalarla Türkiye’nin sağlık harcamalarını azaltmayı ve sağlıklı gıda tüketimini teşvik etmeyi hedefliyor.

“Sağlık Temalı Araştırma Üniversitesi Kavramını İlk Biz Tanımladık”

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuruluşlarının 70. yılında sağlık temasını öne çıkardıklarını belirtti.

Türkiye’nin üniversiteleri, devlet hastaneleri ve diğer yatırımlarıyla vatandaşa ciddi sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Budak, sağlık harcamalarını azaltacak AR-GE çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi’nin milli teknolojilerin geliştirilmesinde TÜBİTAK nezdinde son 5 yıldır ilk sırada yer aldığını ve uluslararası fon alma konusundaki başarılarını sürdürdüğünü belirtti.

Ege Üniversitesi Hastanesi’nin Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların bütçe desteğiyle yeniden yapıldığını paylaşan Budak, hastanenin ulusal ve uluslararası alanda ciddi başarıları olduğunu ve döner sermaye gelirinin büyük bir kısmının AR-GE çalışmalarına harcandığını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Budak, geçen yıl hız verdikleri sağlık temalı bilimsel çalışmaların 2025’te daha da artarak devam edeceğini belirtti.

Related Posts

New York borsası düşüşle açıldı

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,09 azalarak 44.455,66 puana indi. S&P 500 endeksi yüzde 0,07 azalışla 6.193,88 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,09 kayıpla 20.184,37 puana geriledi. ABD’de artış beklentilerinin aksine düşüş kaydeden özel sektör …

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Spot piyasada doğal gaz fiyatları (01 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 14 milyon 532 bin 218 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 20 milyon 22 bin 845 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …

Bugünden itibaren her binada zorunlu oldu

Yeni yapılacak konutların enerji performansına ilişkin kriterlerde köklü değişiklikler içeren Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki yenilikler, bugün itibarıyla ruhsat alacak tüm binalar için geçerli olacak.

Türkiye’den Gazze’ye toplam 101 bin 271 ton insani yardım malzemesi gönderildi

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürürken insani yardımın da Gazze’ye geçişine sınırlı olarak izin veriyor. İsrail bombardımanında binlerce sivil hayatını kaybederken, hayatta kalanlar da yardımlarla yaşam mücadelesi veriyor. Gazze’ye …

Piyasalarda kırılma o gün yaşanacak: Sonrası ya bahar ya kış

İsrail’in İran’a saldırısı ile başlayan çatışmalar karşılıklı saldırıların şiddetini artırması ile 11’inci gününe geldi. Çatışmaların başladığı ilk günden itibaren İran’ı vurmakla tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump’ın emri ile ABD hava …