Hyundai Assan’ın ticari unvanı ‘Hyundai Motor Türkiye’ olarak değişti

Şirketten yapılan açıklamaya göre, hisselerin yüzde 97’sine sahip olan Hyundai Motor Company, 2021’den itibaren girdiği değişim süreci kapsamda ‘Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’ olan ticari ünvanını ‘Hyundai Motor Türkiye Otomotiv AŞ’ olarak değiştirdi.

Hyundai, isim değişikliğiyle birlikte 40’tan fazla ülkeye ‘Hyundai Motor Türkiye’ adıyla ihracat yapacak. Şirket, Türkiye’de ürettiği araçların uluslararası pazarlarda daha güçlü bir kimlikle temsil edilmesini ve ‘Made in Türkiye’ ibaresiyle üretilen modellerde Türk işçisinin emeğini ve kaliteli üretiminin öne çıkarılmasını amaçlıyor.

İzmit’teki üretim tesisinde faaliyetlerini sürdüren Hyundai, yedek parça tedarik süreçlerini hızlandırarak servis ve garanti hizmetlerinde etkin bir işleyiş sağlıyor.

5 YILDIZLI İLK FABRİKA

Hyundai’nin İzmit fabrikası, kalite ve standartlar açısından Hyundai Motor Grubu içerisinde üretim yapan 33 fabrika arasında 5 yıldız kalite ödülüne sahip ilk fabrika konumunda bulunuyor.

Şirket, araç üretiminde kullandığı parçaların büyük kısmını Türkiye’deki tedarikçilerden sağlıyor. Yerlilik oranı yüzde 55’in üzerinde olan fabrikada 50’den fazla yerli tedarikçiyle işbirliği yapılıyor.

YILLIK 245 BİN ARAÇ ÜRETİM KAPASİTESİ

Hyundai Motor Company ve Kibar Holding ortaklığıyla 1997’de 180 milyon dolar yatırımla kurulan fabrika, başlangıçta 50 bin adet üretim kapasitesine sahipti. 2006’da bu kapasite 100 bine, 2013’te ise 210 bine çıkarıldı. Yapılan iyileştirme ve verimlilik artışı çalışmalarıyla birlikte bugün fabrika, yıllık 245 bin araç üretim kapasitesine ulaştı.

2025 itibarıyla Hyundai Motor Company’nin yüzde 97, Kibar Holding’in ise yüzde 3 hisseyle ortaklığı devam edecek. Hyundai’nin Avrupa’ya açılan stratejik üretim merkezi konumunda bulunan İzmit fabrikası, 1997’den bu yana 3 milyonun üzerinde araç üreterek Hyundai Motor Company’nin en uzun süre hizmet veren denizaşırı fabrikası olma özelliğini taşıyor.

Related Posts

Ünlü markaların kulaklıklarında güvenlik açığı tespit edildi: Milyonlarca kullanıcı risk altında!

Bluetooth bağlantılı kulaklıkların bazı modellerinde ciddi güvenlik açıkları tespit edildi. Uzmanlar, kullanıcıların yazılım güncellemelerini takip etmeleri ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Mobil uygulamayla kıyafetleri sanal olarak üzerinizde deneyin

Teknoloji devi Google, yapay zekâ destekli yeni bir mobil uygulama geliştirdi: Doppl. Şimdilik yalnızca ABD’de ve iOS ile Android cihazlarda kullanılabilen bu deneysel uygulama, kullanıcıların farklı kıyafetleri sanal olarak kendi görselleri üzerinde denemelerini sağlıyor.

Microsoft, Xbox tarafında toplu işten çıkarmalara hazırlanıyor

Microsoft’un yeniden yapılanma süreci, özellikle Xbox ekibini sert bir şekilde vuracak gibi görünüyor. İşten çıkarmaların çoğunun Avrupa bölgesinde olacağı tahmin ediliyor.

Giysiler teknolojiyle buluşuyor! Teknolojinin yeni kumaşı

Günlük kıyafetlerin hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek hem çevre dostu bir çözüm sunması hem de teknolojik cihazları şarj edebilmesi, bu alanı geleceğin en umut verici inovasyonlarından biri haline getirdi. Bilimsel araştırmalar ve …

Apple dan şeker hastalarına müjde

Teknoloji devi Apple, akıllı saatlerine entegre edeceği invaziv olmayan kan şekeri ölçüm özelliğiyle sağlık teknolojilerinde yeni bir dönemin kapılarını aralamaya hazırlanıyor. Analist Jeff Pu’nun son raporlarına göre, bu devrim niteliğindeki özellik …