Kalp Yetmezliği ile Mücadele Eden Hemşire Hayata Döndü

Kalp Nakli Sayesinde Hayata Tutunan Hemşire Gökhan Sürül

İSTANBUL – Ordu’da hemşirelik yapan Gökhan Sürül, 4 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konulduğunda hayatı değişmeye başladı. Zamanla hastalığı ilerleyen ve günlük aktivitelerini dahi yapamaz hale gelen Sürül, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir kalp nakli operasyonu ile yeniden hayata döndü.

Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kalp Sağlığı Haftası, bu yıl Gökhan Sürül’ün umut dolu hikayesi ile ön plana çıktı. Sürül, hastalığıyla mücadele ederken organ bağışının önemini vurgulayarak topluma seslendi. Kalp yetmezliği nedeniyle günlük yaşamını sürdüremeyen Sürül, ameliyat sonrası yaşadığı değişimi şu sözlerle anlattı: “Ameliyattan sonra mide bulantıları ve nefes darlığı gibi şikayetlerim tamamen geçti. Efor kapasitem artmaya başladı ve normal yaşantıma geri dönmeye başladım. Organ bağışı sayesinde hayatım kurtuldu. Herkesin organ bağışına destek olması gerektiğine inanıyorum.”

Ameliyat sürecini anlatan Op. Dr. Mustafa Mert Özgür ise, Gökhan Sürül’ün beklenmedik bir şekilde organ nakli olma fırsatını yakaladığını belirterek, organ bağışının önemine vurgu yaptı. Dr. Özgür, organ bağışıyla hayat kurtarmanın ne kadar değerli olduğunu vurgulayarak herkesi düzenli kontrollerini yaptırmaya ve organ bağışı konusunda bilinçli olmaya çağırdı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / METİN BAŞAR – Sağlık

Related Posts

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

Yumurtalık kanseri sinsice ilerliyor! İhmale gelmez 9 önemli belirtisi var

Sinsice ilerlediğinden genellikle tanısı ileri evrede konulan yumurtalık kanserinin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Yumurtalık kanserinin her yaşta görülebildiğini, ancak günümüzde gençlerde de sık rastlandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmez bazı belirtileri sıraladı.

Yerli KAM 2026’da ameliyatta

ASELSAN ile TÜSEB iş birliğiyle geliştirilen yerli kalp-akciğer makinesi (KAM) ilk testlerini geçti. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, makinenin gelecek yıldan itibaren hastanelerde kullanılacağını bildirdi. Açık kalp cerrahilerinde hayati öneme sahip bu cihaz, Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltma hedefinin somut bir adımı olarak öne çıkıyor.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir