Araştırmacılar, Moğolistan’ın Gobi Çölü’nde su boru hattı inşaatı sırasında keşfedilen fosillerin dinozorların evrimsel sürecine dair önemli ipuçlarına işaret ettiğinin altını çizdi. Bilim insanları, ‘duonychus tsogtbaatari’ adı verilen bu dinozor türünün keşfinin dinozorların çeşitliliğini ve evrimsel süreçlerini daha iyi anlamak için önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Related Posts

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede
Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Mobil uygulamayla kıyafetleri sanal olarak üzerinizde deneyin
Teknoloji devi Google, yapay zekâ destekli yeni bir mobil uygulama geliştirdi: Doppl. Şimdilik yalnızca ABD’de ve iOS ile Android cihazlarda kullanılabilen bu deneysel uygulama, kullanıcıların farklı kıyafetleri sanal olarak kendi görselleri üzerinde denemelerini sağlıyor.

Microsoft, Xbox tarafında toplu işten çıkarmalara hazırlanıyor
Microsoft’un yeniden yapılanma süreci, özellikle Xbox ekibini sert bir şekilde vuracak gibi görünüyor. İşten çıkarmaların çoğunun Avrupa bölgesinde olacağı tahmin ediliyor.

Giysiler teknolojiyle buluşuyor! Teknolojinin yeni kumaşı
Günlük kıyafetlerin hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek hem çevre dostu bir çözüm sunması hem de teknolojik cihazları şarj edebilmesi, bu alanı geleceğin en umut verici inovasyonlarından biri haline getirdi. Bilimsel araştırmalar ve …

Apple dan şeker hastalarına müjde
Teknoloji devi Apple, akıllı saatlerine entegre edeceği invaziv olmayan kan şekeri ölçüm özelliğiyle sağlık teknolojilerinde yeni bir dönemin kapılarını aralamaya hazırlanıyor. Analist Jeff Pu’nun son raporlarına göre, bu devrim niteliğindeki özellik …

Rus bilimci: İnsanlar zekalarını geliştirmektense vücut geliştirmeye daha istekli
Rus bilim insanı, Nöroloji Bilim Merkezi Direktörü ve Rusya Bilimler Akademisi Başkan Yardımcısı Mihail Piradov, hafıza kapasitesinin artırılmasının insanlık için yeni olanaklara kapı açtığını belirtti.