Karın Germe Cerrahisinde 5 Önemli Uyarı!

Karın Germe Operasyonu İle İlgili 5 Önemli Bilgi

Karın germe operasyonu, özellikle gebelik sonrasında, kilo kaybına bağlı olarak ya da obezite cerrahisinden sonra ortaya çıkan sarkmış karın bölgesinin estetik açıdan düzeltilmesi için yapılan bir uygulamadır. Deneyimli ekipler tarafından güvenilir merkezlerde yapılması gereken bu operasyonda, gevşek cilt ve cilt altı doku alınarak düz ve gergin bir karın görüntüsü elde edilmesi amaçlanmaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Tahsin Görgülü, karın germe operasyonundan tam bir başarı elde etmek için hastaların dikkat etmeleri gereken 5 önemli maddeye dikkat çekmektedir.

1. Doğru pozisyonda dinlenin

Operasyondan çıkan hastanın pozisyonu önemlidir, çünkü ani bir gerilim dikişlere zarar verebilir. Bu nedenle en doğrusu, hastanın belden ve dizlerden bir miktar bükülmüş olacak pozisyonda istirahat etmesidir.

2. Düzenli yürüyüş yapın

Hasta her 2 saatte 1 yürümeli, bu yürüyüşler sırasında belden bir miktar eğilir pozisyonda olmalıdır. 10-15 gün içinde bu pozisyon dik duruşla devam ederken, hasta 2. hafta sonrasında artık normal hayatına dönebilmektedir.

3. Karın egzersizleri için acele etmeyin

Hastalar 1. ayda hafif egzersizlere başlayabilir. Karın egzersizleri için ise 6-12 hafta beklemeleri önerilmektedir.

4. Beslenmenizi doğru planlayın

Operasyondan sonra gaz, şişkinlik ve tuvalete çıkma gibi durumlar yakından takip edilmelidir. Hastanın normal beslenme düzenine geçmesi de bu gelişmelere göre planlanabilmektedir.

5. Korse kullanın

Operasyondan sonra hastalar ilk bir ay boyunca korseyi devamlı kullanırken, sonrasında 2 hafta gece olmak üzere 6 hafta boyunca kullanmayı sürdürmelidir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Göz tansiyonu sinsi tehlike: Erken teşhis hayati önemde

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, genellikle hiçbir belirti vermeden ilerleyen ve erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına yol açabilen sinsi bir hastalık olarak biliniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök, “Glokom genellikle yavaş ve sinsi seyreder. Bu nedenle yılda bir kez göz muayenesi yaptırmak, özellikle risk grubundaki bireyler için hayati önem taşır” dedi.

Yaz aylarında hayvanlar için ‘kene’ tehlikesi

Antalya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı hayvan sahiplerini uyardı.

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Baş dönmesi artık kâbusunuz olmasın: İşte uzmanların önerdiği teknik

Odyoloji Uzmanı Dr. Nedim Uğur Kaya, Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo (BPPV) tedavisinde egzersiz temelli manevraların çoğu zaman cerrahiye gerek kalmadan etkili sonuçlar sağladığını belirtti. Vertigo belirtileri yaşıyorsanız erken tanı ile yaşam kalitenizi koruyabilirsiniz.

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.