TEKİRDAĞ Kapaklı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan Zeynep Can(17), birinci fotoğraf standını Kırklareli’nin Beypınar köyünde kahvehanede açtı. Zeynep’e takviye için kahvehane 2 gün boyunca tertibe ayrılırken, köylüler ayrıyeten büyük ve küçük baş hayvancılıkta kullanılan yöresel çan ve zillerini de stant süslemesine vererek takviye oldular.
Kapaklı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Zeynep Can, öğretmenlerinin yeteneğini keşfetmesiyle yöneldiği ressamlık sürecinde birinci standını memleketi olan Kırklareli’nin Istranca Dağları bölgesinde bulunan Beypınar köyünde açtı. Birinci adımlarını köklerinin olduğu yerde atmak istediğini söyleyen Zeynep Can’ın, tabiat, natürmort, portre, yağlıboya ve karakalem çalışmasını barındıran 25 eser büyük ilgi gördü. Köyde, Zeynep’e dayanak olmak için kahvehane 2 gün boyunca tertibe ayrılırken, köylüler ayrıyeten büyük ve küçük baş hayvancılıkta kullanılan yöresel çan ve zillerini de stant süslemesine vererek dayanak oldular.
Eserlerinde genelde doğaçlama çalıştığını söyleyen Zeynep Can, “Yağlı boya tablolarımda 2 hafta çalıştığım oluyor. Karakalem çalışmaların ise 3 günümü alıyor. Bir yandan üniversiteye hazırlanıyorum. Hoş Sanatlar Üniversitesi’nde okumak istiyorum. Birinci standımı benim için mana tabir eden yerde, köyümde açmak istedim. Birinci adımımı köklerimle birlikte atmak istediğim için köyümü tercih ettim. Bana ve sanata gösterdikleri takviye ve ilgiyi görünce Beypınar köylüsüyle gurur duydum” dedi. 2 yapıtıyla standa katılan Kırklareli Ticaret Lisesi 3. sınıf öğrencisi Selin Arıcan da(16), stant sayesinde sanata duyduğu şevkin arttığını belirtti.
Sergiyi Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Vilayet Kültür Müdürü Veli Şen, Vilayet Tarım Müdürü Mehmet Aksoy, ve köy muhtarı Mukkadder Yılmaz ile davetliler ilgi gösterdi. Vilayet Tarım Müdürü Mehmet Aksoy, “Çocukları tebrik ediyorum. Bu köyde iki lise öğrencisi kızımız hoş işler yapmış. Onlarla beraberiz. Hayvanlara daha evvel takılan zillerle de örnek bir çalışma yapılmış. Muhtarıma ve takımına teşekkür ediyorum” dedi.
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Vazifelisi Ali Çakır da standa dayanak verdiklerini belirterek, “Kızlarımızın standını ziyaret etmek istedik. Kızlarımızın köyle olan kontaklarını koparmamaları çok hoş. Umut ediyorum ki üniversiteye girdiklerinde bu hobileri meslekleri olacak” dedi.
Beypınar köylüleri, büyük ve küçük baş hayvancılıkta kullandıkları yöresel çan ve zillerini de stant süslemesine vererek Zeynep ve arkadaşına dayanak oldu. Çan ve zillerin melodisi ile gezilen stant büyük ilgi gördü.Sergilenen yapıtların tamamı ziyaretçiler tarafından satın alındı.(DHA)