TAV’ın sekiz havalimanı dünyanın en iyileri arasında

TAV Havalimanları, Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde Başarılı Performans Sergiledi

TAV Havalimanları tarafından işletilen Almatı, Ankara Esenboğa, Batum, Medine, İzmir, Riga, Tiflis ve Üsküp havalimanları Skytrax tarafından düzenlenen ve yolcu oylarıyla belirlenen Dünya Havalimanı Ödülleri’nde en iyiler arasında yer aldı. Ankara Esenboğa 13 sıra yükselerek en iyi 100 havalimanı arasına girdi.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin lider markası konumunda olan TAV Havalimanları, Sekiz havalimanı ile Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde önemli başarılara imza attı. Ödüller, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen ve sektör temsilcilerini bir araya getiren Passenger Terminal Expo (PTE) etkinliğinde duyuruldu.

Ankara Esenboğa Havalimanı, bu yıl gösterdiği 13 sıra yükselişle dünyanın en iyi 100 havalimanı arasına girmeyi başardı. Medine Havalimanı ise 50. sıradaki yerini korudu.

Kazakistan Almatı Havalimanı, Orta Asya/CIS bölgesinin en iyi havalimanı seçilirken, 2024’te açılan dış hatlar terminali “Dünyanın En İyi Yeni Terminali” seçildi. Almatı, dünyanın en hızlı gelişen ikinci havalimanı olarak öne çıktı. Medine ise Orta Doğu bölgesinin en iyi havalimanı seçildi.

TAV Havalimanları’nın işlettiği İzmir Adnan Menderes, Tiflis, Batum, Üsküp ve Riga havalimanları da kendi bölgelerinde en iyi 10 havalimanı arasında yer aldı.

TAV Havalimanları Havalimanı İşletmelerinden Sorumlu Grup Başkanı Kürşad Koçak şunları söyledi: “TAV Havalimanları olarak 25. yılımızı kutluyor ve bu süre zarfında en iyi seyahat deneyimini sunmak için çaba harcıyoruz. Bu yıl sekiz havalimanımız Skytrax listesinde yer alırken Ankara Esenboğa ilk kez en iyi 100 havalimanı arasında yer aldı. Almatı’da açtığımız yeni terminal de dünyanın en iyisi seçildi. Geçen yıl sekiz ülkede 15 havalimanında 107 milyon yolcuya hizmet verdik. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri, dünya genelinde yapılan müşteri memnuniyeti anketleriyle belirleniyor. 500’den fazla havalimanı arasında müşteri hizmetleri ve tesisler değerlendirilirken, ödüller havalimanları için uluslararası mükemmellik standartları olarak kabul ediliyor.

TAV Havalimanları Hakkında

Havalimanı finansmanı, geliştirme ve işletmeciliğinde küresel bir marka olan TAV Havalimanları, 2024 yılında 107 milyon yolcuya hizmet verdi. Şirket, Türkiye, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Kazakistan, Tunus, Letonya, Suudi Arabistan ve Hırvatistan’da sekiz ülkede 15 havalimanında faaliyet gösteriyor. TAV Havalimanları, duty-free, yiyecek-içecek, yer hizmetleri, bilişim, özel güvenlik ve ticari alan yönetimi gibi alanlarda entegre hizmet sunmaktadır. Şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmekte olup BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaktadır. Şirket, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefiyle faaliyet göstermeyi planlamaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Eski Mısır’da tarihi keşif: 4500 yıllık DNA tamamen çözüldü

Bilim insanları, Eski Mısır’da yaşamış bir bireyin ilk kez tam genom dizilimini gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 yıl önce, 1985 yılında kısmi DNA çıkarımından sonra bu, genetik araştırmalarda devrim niteliğinde bir gelişme olarak kabul ediliyor. Araştırmanın ayrıntıları, 2 Temmuz’da prestijli bilim dergisi Nature’da yayımlandı.

Ünlü markaların kulaklıklarında güvenlik açığı tespit edildi: Milyonlarca kullanıcı risk altında!

Bluetooth bağlantılı kulaklıkların bazı modellerinde ciddi güvenlik açıkları tespit edildi. Uzmanlar, kullanıcıların yazılım güncellemelerini takip etmeleri ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Mobil uygulamayla kıyafetleri sanal olarak üzerinizde deneyin

Teknoloji devi Google, yapay zekâ destekli yeni bir mobil uygulama geliştirdi: Doppl. Şimdilik yalnızca ABD’de ve iOS ile Android cihazlarda kullanılabilen bu deneysel uygulama, kullanıcıların farklı kıyafetleri sanal olarak kendi görselleri üzerinde denemelerini sağlıyor.

Microsoft, Xbox tarafında toplu işten çıkarmalara hazırlanıyor

Microsoft’un yeniden yapılanma süreci, özellikle Xbox ekibini sert bir şekilde vuracak gibi görünüyor. İşten çıkarmaların çoğunun Avrupa bölgesinde olacağı tahmin ediliyor.

Giysiler teknolojiyle buluşuyor! Teknolojinin yeni kumaşı

Günlük kıyafetlerin hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek hem çevre dostu bir çözüm sunması hem de teknolojik cihazları şarj edebilmesi, bu alanı geleceğin en umut verici inovasyonlarından biri haline getirdi. Bilimsel araştırmalar ve …