TPAO, Somali ile Petrol Arama Anlaşması İmzaladı

Türkiye Petrolleri, Somali ile Petrol Arama Anlaşması İmzaladı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPO) AR-GE Merkezi Daire Başkanı Muhammet Fatih Ayyıldız, Türkiye’nin petrol arama ve üretim faaliyetleri için Somali ile yakın zamanda anlaşma imzaladığını açıkladı. Ayyıldız, “Azerbaycan, Irak ve Rusya’da faaliyetlerimizi sürdürürken şimdi de Oruç Reis gemimizle Somali’de derin denizde sismik faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Yakın zamanda karada da faaliyetlere devam etmek üzere Bakanımızın önderliğinde Somali ile bir anlaşma imzalandı.” şeklinde konuştu.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde Açıklamalar

Uludağ Enerji Zirvesi için Bursa’ya gelen Ayyıldız, TPO’nun Gabar bölgesi ve Sakarya Gaz Sahası’nda aktif olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ayyıldız, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Trakya’da dört bölge müdürlüğünde arama ve üretim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Gabar’da günlük 80 bin varil seviyesinde üretim yapıldığını belirten Ayyıldız, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’ın imzaladığı yurt dışı anlaşmalarla faaliyetlerimizi genişletiyoruz. Pakistan’da da kısa süre içinde aktivitelere başlayacağız.” şeklinde konuştu.

  • Ayyıldız, TPO’nun Türkiye’deki enerji kaynaklarını çıkarabilme çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, yurt dışında da faaliyetlere devam edeceklerini belirtti.
  • TPAO’nun ardışık olarak 4 sondaj gemisi ve 2 sismik gemisi olduğunu söyleyen Ayyıldız, Oruç Reis’in Somali’de, Barbaros Hayrettin Paşa’nın Karadeniz’de aktif aramalarına devam ettiğini açıkladı.

Filyos Tesisi ve Sakarya Gaz Sahası

Ayyıldız, Filyos tesislerinde yüzer üretim, depolama ve tahliye platformunun revize edildiğini belirterek, Sakarya Gaz Sahası’nda bu platformun devreye alınarak günlük 20 milyon metreküpe ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Platformun 20 yıl boyunca hizmet vereceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

Eski Mısır’da tarihi keşif: 4500 yıllık DNA tamamen çözüldü

Bilim insanları, Eski Mısır’da yaşamış bir bireyin ilk kez tam genom dizilimini gerçekleştirdi. Yaklaşık 40 yıl önce, 1985 yılında kısmi DNA çıkarımından sonra bu, genetik araştırmalarda devrim niteliğinde bir gelişme olarak kabul ediliyor. Araştırmanın ayrıntıları, 2 Temmuz’da prestijli bilim dergisi Nature’da yayımlandı.

Ünlü markaların kulaklıklarında güvenlik açığı tespit edildi: Milyonlarca kullanıcı risk altında!

Bluetooth bağlantılı kulaklıkların bazı modellerinde ciddi güvenlik açıkları tespit edildi. Uzmanlar, kullanıcıların yazılım güncellemelerini takip etmeleri ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

Mobil uygulamayla kıyafetleri sanal olarak üzerinizde deneyin

Teknoloji devi Google, yapay zekâ destekli yeni bir mobil uygulama geliştirdi: Doppl. Şimdilik yalnızca ABD’de ve iOS ile Android cihazlarda kullanılabilen bu deneysel uygulama, kullanıcıların farklı kıyafetleri sanal olarak kendi görselleri üzerinde denemelerini sağlıyor.

Microsoft, Xbox tarafında toplu işten çıkarmalara hazırlanıyor

Microsoft’un yeniden yapılanma süreci, özellikle Xbox ekibini sert bir şekilde vuracak gibi görünüyor. İşten çıkarmaların çoğunun Avrupa bölgesinde olacağı tahmin ediliyor.

Giysiler teknolojiyle buluşuyor! Teknolojinin yeni kumaşı

Günlük kıyafetlerin hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştürerek hem çevre dostu bir çözüm sunması hem de teknolojik cihazları şarj edebilmesi, bu alanı geleceğin en umut verici inovasyonlarından biri haline getirdi. Bilimsel araştırmalar ve …