Van’da Tiroid Ameliyatında Teknoloji ile Başarı Sağlandı

VAN’da Tiroid Ameliyatındaki Risk Teknolojiyle Aşıldı

VAN – Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen bir tiroid ameliyatında, sinir monitorizasyon yöntemi kullanılarak başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. 49 yaşındaki kadının ses telleri zarar görmeden ameliyat başarıyla tamamlandı.

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki 6 çocuk annesi Aynur Hakir, boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda tiroid hastalığı teşhisi konuldu ve Hakir ameliyat edilmesi gerekti. Ameliyat esnasında, ses tellerine giden sinirlerin korunması ön planda tutularak operasyon sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Hasta kısa süre içerisinde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kadir Bartın, tiroid cerrahilerinde en fazla korkulan risklerden birinin ses telleri sinirlerinin hasar görmesi olduğunu belirtti. Bu tür bir hasarın ses kısıklığı ve yutma güçlüğü gibi ciddi problemlere neden olabileceğini vurgulayan Dr. Bartın, hastanenin gelişmiş teknolojisi sayesinde bu risklerin önemli ölçüde azaltılabildiğini söyledi.

Tiroid cerrahilerinin yaygın bir şekilde gerçekleştirildiğini aktaran Bartın, tiroid ameliyatlarında sinir monitorizasyonu yönteminin rutin olarak uygulandığını dile getirdi. Hasta Aynur Hakir, ameliyat sonrasında herhangi bir komplikasyon yaşamadan sağlığına kavuştuğunu ifade ederek operasyonu gerçekleştiren doktora teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

Yumurtalık kanseri sinsice ilerliyor! İhmale gelmez 9 önemli belirtisi var

Sinsice ilerlediğinden genellikle tanısı ileri evrede konulan yumurtalık kanserinin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Yumurtalık kanserinin her yaşta görülebildiğini, ancak günümüzde gençlerde de sık rastlandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmez bazı belirtileri sıraladı.

Yerli KAM 2026’da ameliyatta

ASELSAN ile TÜSEB iş birliğiyle geliştirilen yerli kalp-akciğer makinesi (KAM) ilk testlerini geçti. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, makinenin gelecek yıldan itibaren hastanelerde kullanılacağını bildirdi. Açık kalp cerrahilerinde hayati öneme sahip bu cihaz, Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltma hedefinin somut bir adımı olarak öne çıkıyor.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir